Både under og etter overgangsalderen er det viktig å ta ekstra godt vare på helsen, spesielt med tanke på benskjørhet og hjerte. Nedsatt østrogenproduksjon øker risikoen for benskjørhet, med risiko for brudd fortrinnsvis i håndledd, lårhals og ryggvirvler. 

Regelmessig trening kan redusere de psykologiske symptomene man forbinder med overgangsalderen som f.eks. stress, humørsvingninger, angst og depresjoner.

Nyere forskning viser at trening er med på å redusere symptomer som oppstår i overgangsalderen. Fysisk aktivitet motvirker de fleste forandringene som skjer i denne perioden, i noen tilfeller like mye som østrogen, i enkelte tilfeller mer.

Fysisk aktivitet kan motvirke forfall i hjerte- og karsystemet og musklene hos kvinner og påvirker blant annet mitokondriene i muskelcellene, og bidrar dermed til å kompensere for lavere østrogennivå.

Eteriske oljer er naturlige ekstrakter fra planter som fungerer som plantens "skjold" fra virus, bakterier, sopp og andre trusler. Disse gode egenskapene kan vi bruke til vår fordel blant mangfoldige fysiske og psykiske utfordringer. Oljene utvinnes ved destillering eller kaldpresssing fra røtter, frukter, bær, blomster, frø og andre deler av planter. Oljene er naturlige og trygge alternativer for deg som vil ta godt vare på egen helse.

Bli med i fellesskapet

GRATIS FACEBOOK-GRUPPE

Jeg brenner for kvinnehelse og for at vi må tørre å være åpne om det som skjer med oss og kroppen vår når vi går over i en ny fase i livet. En periode i livet der det er viktigere enn noen gang å ta vare på seg selv, sette seg selv først og ha fokus på egen helse. På tide å implementere et nytt tankesett som sier: "Jeg tar ansvar for egen helse, kropp og sinn for å være så frisk og glad jeg kan!

 

Fantastiske50 skal være et fellesskap i en lukket Facebook gruppe og jeg håper vi blir en skikkelig fin gjeng som vil det beste for seg selv og som vil inspirere og hjelpe andre også.

 

Målet med gruppen er at du skal få inspirasjon og tips til hva du kan gjøre for å redusere dine overgangsplager og styrke din egen helse. Det er også målet at andre kan bli inspirert av hva du gjør og hva du får til. Fellesskapet skal bidra til mestringsfølelse, trygghet og støtte slik at du kan føle deg bedre og ha best mulig livskvalitet i den nye fasen.

Jeg har bakt disse fantastiske enkle proteinrundstykker mange ganger. Oppskriften har jeg etterhvert delt med mange som har hatt lyst til prøve å bake de, fordi det er så enkelt. Du trenger ganske få ingredienser og det er ingen hevetid. 

Forskere på Manchester Metropolitan University og University of Hull har undersøkt hva enkel og kortvarig trening utført hjemme, har å si for å forebygge og forsinke denne prosessen. De fant at enkle øvelser med høy effekt som f.eks. hopp vil hjelpe.

Noen ganger er det ekstra travelt og vanskelig å komme seg på trening. Andre ganger kan det være kjekt å ha en enkel økt som kan gjøres når du f.eks. er på hytta, på tur eller på ferie. Selv bruker jeg slike “små-økter” for å økte hverdagsaktiviteten og for å […]

Få GRATIS inspirasjon til en bedre overgangsalder!

Registrer deg her

hvis du ønsker en bedre overgangsalder med færre symptomer, god selvfølelse og  energi til å gjøre morsomme ting.

 

Du vil motta tips til trening, øvelser, kosthold og artikler samt invitasjon til arrangement eller online foredrag rett i innboksen din.

I confirm that I am at least 16 years of age or older

I have read and accept any EULA, Terms and Conditions, Acceptable Use Policy, and/or Data Processing Addendum which has been provided to me in connection with the software, products and/or services.

I have been fully informed and consent to the collection and use of my personal data for any purpose in connection with the software, products and/or services.

I understand that certain data, including personal data, must be collected or processed in order for you to provide any products or services I have requested or contracted for. I understand that in some cases it may be required to use cookies or similar tracking to provide those products or services..

I understand that I have the right to request access annually to any personal data you have obtained or collected regarding me. You have agreed to provide me with a record of my personal data in a readable format.

I also understand that I can revoke my consent and that I have the right to be forgotten. If I revoke my consent you will stop collecting or processing my personal data. I understand that if I revoke my consent, you may be unable to provide contracted products or services to me, and I can not hold you responsible for that.

Likewise, if I properly request to be forgotten, you will delete the data you have for me, or make it inaccessible. I also understand that if there is a dispute regarding my personal data, I can contact someone who is responsible for handling data-related concerns. If we are unable to resolve any issue, you will provide an independent service to arbitrate a resolution. If I have any questions regarding my rights or privacy, I can contact the email address provided.
×

Jeg lover at jeg ikke kommer til å spamme din innboks og jeg kommer heller ikke til å dele din e-post med andre. Du kan melde deg av igjen når du ønsker det.

© Copyrights by SMIL for helse. All Rights Reseved.