Alle kvinner kommer i overgangsalderen før eller siden. Det er individuelt når det skjer og hvordan det oppleves. Noen får lite eller ingen plager, mens andre får kraftige symptomer som gir dårlig livskvalitet. 

Det er uansett en fase i livet der kroppen er i endring og noen vil også kunne oppleve forandringer i humør og sinnsstemning. Man kan tro man er alvorlig syk og at det man gjennomgår ikke er helt normalt. Men det er det!

Både under og etter overgangsalderen er det viktig å ta ekstra godt vare på helsen, spesielt med tanke på benskjørhet og hjerte. Nedsatt østrogenproduksjon øker risikoen for benskjørhet, med risiko for brudd fortrinnsvis i håndledd, lårhals og ryggvirvler. 

Regelmessig trening kan redusere de psykologiske symptomene man forbinder med overgangsalderen som f.eks. stress, humørsvingninger, angst og depresjoner. Bruk kroppen - den vil takke deg!

På bloggen skriver jeg om det jeg synes er viktig i forhold til overgangsalderen for å kunne redusere overgangsplager og ha best mulig livskvalitet. Vi påvirkes i stor grad av både det vi spiser, hvordan vi bruker kroppen, hva vi tenker og hvilke holdninger vi har har til det som dukker opp i livet. Det er også viktig hvem vi omgir oss med og hva vi fyller livet med. Jeg er opptatt av å tenke på kropp og helse på en helhetlig måte der vi selv kan påvirke på alle områder.

Fantastiske50

Medlemskap


Er du i overgangsalderen eller er du på vei dit?

Jeg ønsker å hjelpe kvinner i den nye fasen i livet med å finne sin løsning til å redusere overgangsplager slik at de kan føle seg fantastisk og ha best mulig livskvalitet.

 

Derfor har jeg laget et medlemskap - et kvinnefellesskap - der kvinner kan få kunnskap, tips, veiledning og oppfølging slik at de kan ta gode valg og skape nye vaner som gagner både kropp og sinn.

 

Jeg har fokus på hele mennesket og jobber ut i fra et helhetlig perspektiv om hva vi gjør, hva vi spiser, hvem vi omgir oss med og hva vi tenker spiller en stor rolle for egen helse og velvære.

Få GRATIS inspirasjon til en bedre overgangsalder!

Registrer deg her

hvis du ønsker en bedre overgangsalder med færre symptomer, god selvfølelse og  energi til å gjøre morsomme ting.

 

Du vil motta tips til trening, øvelser, kosthold og artikler samt invitasjon til arrangement eller online foredrag rett i innboksen din.

Jeg lover at jeg ikke kommer til å spamme din innboks og jeg kommer heller ikke til å dele din e-post med andre. Du kan melde deg av igjen når du ønsker det.

© Copyrights by SMIL for helse. All Rights Reseved.