Både under og etter overgangsalderen er det viktig å ta ekstra godt vare på helsen, spesielt med tanke på benskjørhet og hjerte. Nedsatt østrogenproduksjon øker risikoen for benskjørhet, med risiko for brudd fortrinnsvis i håndledd, lårhals og ryggvirvler. 

Regelmessig trening kan redusere de psykologiske symptomene man forbinder med overgangsalderen som f.eks. stress, humørsvingninger, angst og depresjoner.

Nyere forskning viser at trening er med på å redusere symptomer som oppstår i overgangsalderen. Fysisk aktivitet motvirker de fleste forandringene som skjer i denne perioden, i noen tilfeller like mye som østrogen, i enkelte tilfeller mer.

Fysisk aktivitet kan motvirke forfall i hjerte- og karsystemet og musklene hos kvinner og påvirker blant annet mitokondriene i muskelcellene, og bidrar dermed til å kompensere for lavere østrogennivå.

Eteriske oljer er naturlige ekstrakter fra planter som fungerer som plantens "skjold" fra virus, bakterier, sopp og andre trusler. Disse gode egenskapene kan vi bruke til vår fordel blant mangfoldige fysiske og psykiske utfordringer. Oljene utvinnes ved destillering eller kaldpresssing fra røtter, frukter, bær, blomster, frø og andre deler av planter. Oljene er naturlige og trygge alternativer for deg som vil ta godt vare på egen helse.

Jeg har bakt disse fantastiske enkle proteinrundstykker mange ganger. Oppskriften har jeg etterhvert delt med mange som har hatt lyst til prøve å bake de, fordi det er så enkelt. Du trenger ganske få ingredienser og det er ingen hevetid. 

Forskere på Manchester Metropolitan University og University of Hull har undersøkt hva enkel og kortvarig trening utført hjemme, har å si for å forebygge og forsinke denne prosessen. De fant at enkle øvelser med høy effekt som f.eks. hopp vil hjelpe.

Noen ganger er det ekstra travelt og vanskelig å komme seg på trening. Andre ganger kan det være kjekt å ha en enkel økt som kan gjøres når du f.eks. er på hytta, på tur eller på ferie. Selv bruker jeg slike “små-økter” for å økte hverdagsaktiviteten og for å […]

Få GRATIS inspirasjon til en bedre overgangsalder!

Registrer deg her

hvis du ønsker en bedre overgangsalder med færre symptomer, god selvfølelse og  energi til å gjøre morsomme ting.

 

Du vil motta tips til trening, øvelser, kosthold og artikler samt invitasjon til arrangement eller online foredrag rett i innboksen din.

Jeg lover at jeg ikke kommer til å spamme din innboks og jeg kommer heller ikke til å dele din e-post med andre. Du kan melde deg av igjen når du ønsker det.

© Copyrights by SMIL for helse. All Rights Reseved.